Ιατρικές Πληροφορίες
  

Πιο καλή σεξουαλική υγεία όσοι χρησιμοποιούν προφυλακτικό από την πρώτη επαφή

Μακροπρόθεσμα οφέλη στην σεξουαλική υγεία των ανθρώπων έχει το προφυλακτικό, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το «Durex Face of Global Sex Report 2012».


Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι η συνειδητή επιλογή να χρησιμοποιήσουμε προφύλαξη στην πρώτη μας σεξουαλική επαφή συνδέεται άμεσα με τη μελλοντική υπευθυνότητά μας απέναντι στο σεξ!


Σύμφωνα με την έκθεση τα άτομα που είχαν κάνει χρήση προφυλακτικού κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, έχουν 26% περισσότερες πιθανότητες να μην εμφανίσουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και 36% περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται σίγουροι για την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.


Όπως αναφέρεται στην έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα αυτά έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να λένε σήμερα ότι είναι ικανοποιημένα με την συνολική σεξουαλική τους ζωή.


Τα αποτελέσματα δείχνουν ακόμα ότι η χρήση προφυλακτικού κατά την συνουσία δεν αποτελεί καθολική πρακτική, αλλά η χρήση του αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Γύρω στο 70% των ερωτηθέντων κάτω των 20 ετών απάντησαν ότι χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή.


Αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους πιο μεγάλους σε ηλικία ερωτηθέντες, με μόνο το 40% αυτών που είναι τώρα 50 ετών να χρησιμοποίησαν προφυλακτικό όταν πρωτοξεκίνησαν να έχουν σεξουαλικές επαφές, και λιγότερο από το 25% των 64χρονων να παίρνουν προφύλαξη.


Μια σειρά στοιχείων έδειξαν ότι κάποιοι παράγοντες επηρεάζουν το εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν προφυλακτικά στην αρχή της σεξουαλικής τους ζωής. Οι παράγοντες αυτοί είναι: ο προγραμματισμός της πρώτης σεξουαλικής επαφής, το επίπεδο του εισοδήματος τους για την περίοδο εκείνη και η σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση.


Η έκθεση έδειξε ότι αυτοί που δεν είχαν προγραμματίσει την πρώτη τους σεξουαλική επαφή ήταν 29% λιγότερο πιθανό να έχουν χρησιμοποιήσει προφυλακτικό. Αυτοί των οποίων το εισόδημα ήταν πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο (λιγότερο από το ένα τρίτο του μέσου εισοδήματος) είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό.


Αυτοί οι οποίοι δεν είχαν λάβει καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ήταν 47% λιγότερο πιθανό να προστατέψουν τους εαυτούς τους από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή από κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη κατά την πρώτη τους επαφή.

« επιστροφή