Ιατρικές Πληροφορίες
  

DOCTOR CARE: Πρότυπη Μονάδα A´βάθμιας Υγείας στη Θεσ/νίκη. Το μεγαλύτερο πολυϊατρείο των Βαλκάνιων

Η Πρότυπη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας «Doctor Care» που βρίσκεται στο Λιμάνι της  Θεσσαλονίκης, Κουντουριώτου 7 και Παγγαιου 1, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι του πολιτικού, επιστημονικού και ιατρικού κόσμου της πόλης, πολιτειακοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Τα Πολυϊατρεία θα λειτουργούν 8π.μ - 9μ.μ. και τα Σάββατα από τις 9π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Το Doctor Care, δεν είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά συνεργάζεται με φορείς ιδιωτικής ασφάλισης, με τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν προγράμματα προνομίων με την κάρτα υγείας Doctor Care.
 
Καλύπτει όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας εξυπηρέτησης σε πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία αλλά και στη διαχείριση ειδικών και χρόνιων ασθενειών.
 
Το Doctor Care, διαθέτει τα εξής Τμήματα:

Γενικής Ιατρικής, μικροβιολογικό, μαιευτικό- γυναικολογικό, παθολογικό, ενδοκρινολογικό, παιδιατρικό, καρδιολογικό, νευρολογικό, υπερήχων, ορθοπαιδικό, χειρουργικό, οδοντιατριό, γαστρεντερολογικό, οφθαλμολογικό, ουρολογικό, ωτορινολαρυγγολογικό, ψυχιατρικό, πνευμονολογιό, δερματολογικό, πλαστικής χειρουργικής, υπογονιμότητας.
 
Επίσης, στο ισόγειο στεγάζεται και φαρμακείο.

Σύμφωνα με την Διοικητική Υπεύθυνη κ. Άννα Κλειδά, στον 5ο όροφο του κτιρίου, πρόκειται, από άλλη εταιρεία, να λειτουργήσει Ινστιτούτο Αισθητικής.
 
Το Doctor Care ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη αλλά στους στόχους των μετόχων είναι η επέκταση και στην αγορά της Αθήνας, στην ιδιωτική πρωτοβάθμια υγεία.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, ενώ την κορδέλα του Doctor Care έκοψαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Λεκάκης και η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Καλυψώ Γούλα.
 
Το Doctor Care είναι το δημιούργημα γιατρών με βασικό μέτοχο των επιχειρηματία του χώρου της Υγείας και επίσης γνωστό από την κάρτα ΕΥ Club, κ. Δημήτρη Καρατσιουμπάνη.
 
Παρά την κρίση και την οικονομική αστάθεια, οι μέτοχοι του Doctor Care προχώρησαν στη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας. "Σε καιρούς ιδιαίτερα αντίξοους για επιχειρηματικά βήματα οι δημιουργοί του Doctor Care επενδύουν και κοιτάζουν μπροστά». Με αυτά τα λόγια η Άννα Κλειδά Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Doctor Care, καλωσόρισε όλους τους θεσσαλονικείς στην τελετή εγκαινίων, τονίζοντας πως είναι "στρατηγική επιλογή να ξεκινήσει αυτή η μεγάλη επένδυση από τη Θεσσαλονίκη".


Μπουτάρης: Μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος

"Ξέρετε όλοι πόσο στηρίζω την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ζούμε σε μια χώρα που μοιάζει με τα σοβιετικά καθεστώτα, όλα τα περιμένουμε από το Κράτος. Αν δεν φροντίζουμε όλοι μαζί την πόλη μας, μην περιμένουμε μόνο από το Δήμο. Εδώ έχουμε ένα εξαιρετικό παράδειγμα, τί μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος του", σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

"Τα αποτελέσματα θέλουν δουλειά και κόπους και ένα τέτοιο αποτέλεσμα είναι το πολυϊατρείο Doctor Care. Ένα πολυϊατρείο που στόχο έχει να προλαμβάνει και όχι μόνο να θεραπεύει" είπε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τονίζοντας πως "μόνοι μας θ αναστηθούμε" κάνοντας λόγο για τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα μας.

Στο νέο πολυϊατρείο, το μεγαλύτερο των ιδιωτικών πολυϊατρείων στην πόλη και ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια, θα λειτουργούν 21τμήματα που καλύπτουν όλες τις βασικές ειδικότητες της Πρωβάθμιας Υγείας, αλλά και πρόσθετες ανάγκες των ασθενών, πέραν αυτών.

Ταυτόχρονα το Doctor Care, εστιάζει τη δράση του στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και ήδη έχει συγκεκριμένο πλάνο συνεργασίας με συλλόγους και σωματεία της πόλης της Θεσσαλονίκης με σκοπό την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη αλλά και την οικονομική τους ενίσχυση.

Διεκδικώντας τη θέση του πρωτοπόρου στην Πρωτοβάθμια Υγεία της Βόρειας Ελλάδας, στηρίζει την οικονομία καθώς θα απασχολήσει περισσότερους από 100 εργαζόμενους-συνεργάτες (ιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) αλλά ταυτόχρονα δίνοντας δουλειά σε δεκάδες παρεμφερείς ειδικότητες (διαγνωστικά κέντρα, προμηθευτές αναλωσίμων κλπ).

Στα εγκαίνια παρέστησαν o επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος των Πολυϊατρείων Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας Πάνος Ευσταθίου.
« επιστροφή