Ιατρικές Πληροφορίες
  

Ν. Παπαευσταθίου : Για να λειτουργήσει σωστά το ΕΚΑΒ θα πρέπει να γίνουν 1000 προσλήψεις

Την ανάγκη να πραγματοποιηθούν 1000 προσλήψεις διασωστών, προκειμένου να καλυφθούν 200 σημεία της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη στην Τρίπολη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Ο κ. Παπαευσταθίου συνοδευόμενος από τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Τρίπολης Σταμάτη Μπακόπουλο μετά το Ναύπλιο επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΚΑΒ Τρίπολης και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό και γενικότερα να συζητήσει θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και επιχειρησιακού σχεδιασμού καθώς και επικοινωνίας και συνεργασίας με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Ο κ. Παπαευσταθίου σε δηλώσεις του στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, τόνισε πως το ΕΚΑΒ, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς υγειονομικού και κοινωνικού έργου, αποτελεί κρατικό φορέα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και βρίσκεται διαρκώς σε ετοιμότητα για την παροχή αποτελεσματικών και ποιοτικών υπηρεσιών.

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, σημείωσε πως αυτό αφορά στην πρόσληψη προσωπικού και όπως χαρακτηριστικά είπε, μελέτη που έχει γίνει, αναφέρει πως για να υπάρξει σωστή λειτουργία του ΕΚΑΒ, αφού ένα 50% της καθημερινής λειτουργίας του αφορά στις διανοσοκομειακές διακομιδές, θα πρέπει να γίνουν1000 προσλήψεις που θα καλύψουν ανάγκες σε 200 σημεία της χώρας.

 

Διευκρίνισε πως τα ασθενοφόρα που έχουν τα Κέντρα Υγείας δεν ανήκουν...δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

« επιστροφή