Ιατρικές Πληροφορίες
  

Κατεβάζουν ρολά σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας

10.06.2015

Της Χριστίνας ΧατζηπαλαμουτζήΚλειστά θα παραμείνουν όλα τα φαρμακεία της χώρας σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου συμμετέχοντας στη 24ωρη προειδοποιητική  πανελλαδική απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αντιδρώντας στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς για την διάθεση των Μη Υποχρεωτικός Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων  (ΜΗΣΥΦΑ) από τα σούπερ μάρκετ.

 

Η πρόταση του Μαξίμου εξόργισε τους φαρμακοποιούς που νιώθουν προδομένοι και χρησιμοποιημένοι από την Κυβέρνηση, που ως αντιπολίτευση τους στήριζε σθεναρά και τώρα «αθετούν τις προεκλογικές  και μετεκλογικές  τους δεσμεύσεις ότι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες που έχει υποστεί ο κλάδος των φαρμακοποιών»

 

 Ο ΠΦΣ μάλιστα επισημαίνει ότι η  σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί μια πρώτη αντίδραση απέναντι «σε εγκληματικές Κυβερνητικές προτάσεις που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία, την επιστημοσύνη μας και την ύπαρξή μας ως λειτουργοί της

Δημόσιας υγείας και διαχείρισης του κοινωνικού αγαθού που ονομάζεται φάρμακο.»

 

Παράλληλα με την απεργία τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης  θα λάβει χώρα συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ στην Αίγλη του Ζαππείου.  Στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών όλης της χώρας έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στη συνέχεια το προεδρείο του ΠΦΣ θα μεταβεί στη Βουλή όπου θα επιδώσει έγγραφο με τις επίσημες θέσεις του κλάδου.

 

«Η σημερινή κυβέρνηση με την απελευθέρωση της τιμής των μη αποζημιούμενων φαρμάκων και των καναλιών διανομής τους, όχι μόνο επιβραβεύει τις ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά ενισχύει το κέρδος της βιομηχανίας εις βάρος της υγείας του ελληνικού λαού» δήλωσε σε ανακοίνωση του  ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

 

O υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε χθεσινές του δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

« επιστροφή