Ιατρικές Πληροφορίες
  

Οφθαλμογήρανση

ΣΤΑΔΙΟ 1:

 
Ο επιπεφυκότας αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα, γιαλάδα και λάμψη του, καθώς η μείωση της δακρυϊκής παραγωγής των δακρυϊκώνς αδένων αρχίζει να συμβαίνει απο τις αρχές της 3ης δεκατίας της ζωης μας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αιμοφόρων αγγείων. Τα μάτια δείχνουν άτονα και κουρασμένα λόγω έλλειψης οφθαλμοκαλλυντικής περιποίησης & σημερινών συνθηκών ζωής.

 
 ΣΤΑΔΙΟ 2:

 
Η πάροδος της ηλικίας δημιουργεί ποσοτική και ποιοτική ελάττωση της δακρυικής προστατευτικής στοιβάδας που σε αυτήν οφείλεται η φυσική λάμψη και υγεία των οφθαλμών. Η ποιότητα του δακρυϊκού φίλμ μεταβάλεται με ταχύ ρυθμό λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος και αυτό γίνεται εμφανές με την παρουσίαση ευαισθησιών στα μάτια, αλλεργίες, επιπεφυκίτιδες, βλεφαρίτιδες, ξηροφθαλμίες, κερατοεπιπεφυκίτιδες, φλεγμονές, ευρυαγγείες, πρησμένα μάτια & βλέφαρα, μαύροι κύκλοι, πρώιμη οφθαλμογήρανση. Το αποτέλεσμα είναι ένα άτονο βλέμμα, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο αν δεν έχει υπάρξει η βασική περιποίηση με καλλυντικά δάκρυα ομορφιάς.

 
ΣΤΑΔΙΟ 3:

 
Ο επιπεφυκότας με τη ραγδαία αφυδάτωσή που επέρχεται με την εμφάνηση ελεθέρων ριζών, μετά τα 40 εμφανίζει το φαινόμενο των αιμοφόρων αγγείων σε πολλαπλάσιο βαθμό. Οι μειμβομιανοί αδένες αρχίζουν να ατονούν. Το φυσικό δακρυϊκό φίλμ λεπταίνει και χάνει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν. Ο επιπεφυκότας χάνει τη λάμψη του, το χρώμα του απο λευκό μετατρέπεται σταδιακά σε κίτρινο (ώχρα), οι ελεύθερες ρίζες αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα καταστρέφοντας οφθαλμικά κύτταρα με το φαινόμενο της οξείδωσης.

 
 ΣΤΑΔΙΟ 4:

 
Ο κερατοειδής εμφανίζει παντού κίτρινα στίγματα, το λευκό χρώμα του έχει αλλοιωθεί, οι ευρυαγγείες στον επιπεφυκότα είναι σε μεγάλο βαθμό, η ξηροφθαλμία είναι προχωρημένου βαθμού(αίσθηση ξένου σώματος, κουρασμένα μάτια, άτονο βλέμμα, τσίμπλες, δακρύρια).
Το στάδιο αυτό που εμφανίζεται απο τα 50 και μετά και δείχνει την παραμέληση των ματιών μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Καθώς η αντιοξειδωτική προστασία απο τα φυσικά υγιή δάκρυα είναι ανύπαρκτη, η χρήση οφθαλμοκαλλυντικών κρίνεται απαραίτητη για την υγεία της επιφάνειας των οφθαλμών. Η οφθαλμοκαλλυντική περιποίηση των ματιών πρέπει να ξεκινάει απο μικρή ηλικία.
 
« επιστροφή