Ιατρικές Πληροφορίες
  

Tips Μαγειρικής για ένα αξέχαστο ρομαντικό δείπνο από τον Executive Chef Βασίλη Τζίμα….. Γιατί ο έρωτας περνάει απ το στομάχι…….

 
Πλησιάζει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και υπάρχουν πολλά ζευγάρια που θα επιλέξουν να τη γιορτάσουν στο σπίτι υπό το φως των κεριών, με απαλή μουσική και ένα ρομαντικό δείπνο.


Τι θα μπορούσε όμως να μαγειρέψει κανείς για να εντυπωσιάσει τον /την καλεσμένη του και να κερδίσει τον «εκλεκτό» του/της καρδιάς του ?


Σύμφωνα με τον Executive Chef του εστιατορίου "Mandarin" , Βασίλη Τζίμα για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες τις οποίες ο επίδοξος «Valentine-Chef» θα πρέπει να προσέξει….!


«Καταρχήν μην πανικοβάλλεστε…..Το άγχος και στη μαγειρική φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά…Επηρεάζει τα πάντα από την επιλογή του «λάθους φαγητού», μέχρι και την γεύση. Αν δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά προτιμήστε απλές και γνώριμες συνταγές.»


 
Chef τι εννοείτε «λάθος φαγητό» ? Υπάρχει «λάθος φαγητό»?

Φυσικά και υπάρχει…. Όλα τα φαγητά δεν είναι για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις….ούτε όλοι οι άνθρωποι αρέσκονται στις ίδιες γεύσεις…Για παράδειγμα εάν θες να προετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο θα πρέπει να αποφύγεις γεύματα που φτιάχνονται από υλικά τα οποία αφήνουν «βαρύ» το αποτύπωμά τους στη γεύση. Παραδόξως το ίδιο ισχύει και για τις τροφές που έχουν χαρακτηριστεί ως «αφροδισιακές» όπως τα θαλασσινά  (μύδια, οστρακοειδή κτλ) και αυτό γιατί μπορεί πολύ απλά να μην τα τρώει ο σύντροφος σας.
Για να μην μπείτε σε κόπο άδικα, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή «έρευνα» για τις διατροφικές της/του προτιμήσεις ….
 
 
Μάλιστα…Τι άλλο θα πρέπει να προσέξει κανείς?

«Τους συνδυασμούς»… Πρέπει να προσέξετε τους συνδυασμούς… Μην αρχίζετε να μπερδεύετε τα υλικά και τις γεύσεις «ασύδοτα» προσμένοντας ένα καλό αποτέλεσμα.  Δε πρόκειται να γίνει έτσι απλά….χρειάζεται εμπειρία και δοκιμές για ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Επίσης αποφύγετε τα πολύ καυτερά μπαχαρικά (τσίλι, σκόρδο) και φροντίστε να συμπεριλάβετε στο μενού σας ένα επιδόρπιο. 
 
Chef καλά όλα αυτά….αλλά … τι έχεις να μας προτείνεις ?

Για τους ενδιαφερόμενους Βαλεντίνους και Βαλεντίνες που μας διαβάζουν θα πρότεινα ένα ιδιαίτερα εύκολο μενού που είναι όμως σίγουρο πως θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στον εκλεκτό της καρδιάς του/της…..
 
ΜΕΝU για τον Βαλεντίνο σας ……
 
 
  •  Σαλάτα Mε Νούντλς Kαι Γαρίδες
           πατήστε εδώ (http://www.tzispot.com/salata-me-noodles-kai-garides/)
·       
  • Φιλέτο Μοσχάρι με Κρούστα από Πιπέρια Μουστάρδα Και Πουρέ Πατάτας Με Μασκαρπόνε                                                                   
 
 
  • Διπλή μους σοκολάτας
          πατήστε εδώ (http://www.tzispot.com/dipli-mousse-sokolatas/ )
 
 
 
Και κάτι τελευταίο…τι πιστεύετε? μαγειρεύουν καλύτερα οι άνδρες ή οι γυναίκες?«Πιστεύω ότι μαγειρεύουν καλύτερα όσοι έχουν πάθος και έρωτα με την μαγειρική και όλο αυτό θέλουν να το αποτυπώσουν στα φαγητά τους|» 

Καταλάβαμε…ύστερα από αυτή την πολύ διπλωματική απάντηση ένα πράγμα θα σας συμβουλέψουμε

 
…Κορίτσια …..αφήστε τις πρωτοβουλίες (για αργότερα που θα έχει «δέσει» η σχέση) και ακολουθήστε κατά γράμμα το μενού που μας προτείνει ο Chef !!!Πηγή: star.gr 
 
 
 
 

« επιστροφή