Ιατρικές Πληροφορίες
  

Στα «χαρακώματα» Διοίκηση και εργαζόμενοι στο Δαφνί - Ποινική δίωξη εργαζομένων ζήτησε ο Διοικητής

Κλιμακώνεται η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής  «Δαφνί»  με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Παύλου Θεοδωράκη ο οποίος ζήτησε  την ποινική δίωξη εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) .

 

Η  διαμάχη ξεκίνησε με την κινητοποίηση των εργαζομένων στο “Δαφνί” στις 26 Μαΐου με ανακοίνωση της  πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του ΨΝΑ που κατηγορεί την κ. Θεοδωράκη ως  υπεύθυνο για την τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου   πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την άμεση αποπομπή του Διοικητή του ΨΝΑ.

 

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης προσέφυγε  στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά του προέδρου του σωματείου Νίκου Παναγούλη, του γραμματέα Γιάννη Κουρμουλάκη και του μέλους Δημήτρη Μαγριπλή.

 

Οι τρεις συνδικαλιστές απολογούνται την σήμερα Τρίτη στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, όπου οι συνάδελφοί τους οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Συγκεκριμένα  με ανακοίνωση του  ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής καλεί «όλους τους συναδέλφους – εργαζομένους του Νοσοκομείου μας σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 02/06/2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής (Μαρμαρά 21, Αιγάλεω) μετά την καταγγελία του Διοικητή του ΨΝΑ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» επισημαίνοντας ότι « η τρομοκρατίας και ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσουν και οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση»

 

Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνει ότι μετά από τα πρόσφατα γεγονότα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των Διοικητών «που διόρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης με εντολή να εφαρμόσουν τυφλά τις μνημονιακές κατευθύνσεις, κατεδαφίζοντας εκ βάθρων τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.»

 

Πρόκειται, όπως τονίζει ο κ. Βαρνάβας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για Διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις  πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ  και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις.

 

Υπάρχει όπως λέει, η δυνατότητα να αξιολογηθούν και όπου κριθεί αναγκαίο  να αντικατασταθούν άμεσα από τους επιλαχόντες στη λίστα αξιολόγησης που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης. 

 

«Θα συμβεί όμως η παγκόσμια πρωτοτυπία να αρχίζουν τα επώνυμα όλων των Διοικητών της χώρας από Α. Και τούτο διότι ο κατάλογος που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε αλφαβητικά και όχι βάσει μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι.» ο υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ 

 

Ο κ. Βαρνάβας καλεί την  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αποπέμψει αζημίως τους σημερινούς Διοικητές και να προσλάβει με ταχείες διαδικασίες άξιους επιστήμονες, οι οποίοι θα διοικήσουν τα Νοσοκομεία σε πνεύμα συνεργασίας με τις ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους.

 

Ταυτόχρονα τονίζει πως «η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει τις λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων και να διεκπεραιώσει με ταχύτατους ρυθμούς τις 4500 προσλήψεις που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, ώστε να υπάρξει ανάσχεση στην καταστροφική πορεία του ΕΣΥ.»

πηγή : weekinews.com

 

« επιστροφή