Ιατρικές Πληροφορίες
  

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζει τον Μαραθώνιο και την άσκηση σαν τρόπο ζωής

Συνέντευξη Tύπου έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και τη συνεργασία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του ΣΕΓΑΣ.


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η συνεργασία και το Υπουργείο Υγείας θα στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Επίσης, συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει μια εκστρατεία που θα ενισχύσει την ιδεά της άσκησης.


Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο κ. Κώστας Παναγόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου, η οποία είναι και η Πρέσβειρα της ενημερωτικής εκστρατείας καθώς και ο Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κ. Πάνος Ευσταθίου.
 
 
Το μήνυμα της εκστρατείας είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ! ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ!» και έχει ήδη τυπωθεί και σε μπλουζάκι, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου.  Μια ομάδα αθλητών θα το φορέσουν στον Μαραθώνιο για την προώθηση της άσκησης στα πλαίσια καλυτέρευσης της ποιότητας της ζωής. Στο Μαραθώνιο θα υπάρχει ένα περίπτερο με έντυπα που θα περιέχουν πληροφορίες και μια κινητή μονάδα στην οποία θα γίνονται σπιρομετρήσεις.
« επιστροφή