Ιατρικές Πληροφορίες
  

44 θάνατοι στην Κίνα από τον νέο ιό Η7Ν9, της γρίπης των πτηνών

Ο νέος ιός  H7N9 της γρίπης των πτηνών έχει σκοτώσει 44 άτομα μέχρι στιγμής,

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η  νέα γρίπη που έχει προκύψει στην Κίνα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά.


Ο νέος αερογενείς ιός μέσω της αναπνοής, μπορεί να εξαπλωθεί εύκολα   και να διεισδύσει βαθιά στους πνεύμονες , όπου προκαλεί πνευμονία.


It is able to infect both the nose, giving it the potential to spread easily, and penetrate deep in the lungs where it causes pneumonia.


Οι συγγραφείς του «American Journal of Pathology» λένε  στελέχη του Η7Ν9 δεν έχουν ανιχνευθεί σε προηγούμενες «γρίπες των πτηνών» (Η1Ν1 κτλ).


Μέχρι σήμερα 135 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό της  γρίπης  H7N9 και σημειώθηκαν 44 θάνατοι από την επιδημία που ξεκίνησε την άνοιξη .


Ωστόσο , οι αυστηροί περιορισμοί στους εμπόρους της  αγοράς «ζώντων πουλερικών»,  έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των μολύνσεων.


Ερευνητές , από το Erasmus «University Medical Centre» στην Ολλανδία , μελέτησαν σε  ποια μέρη του σώματος, ο ιός θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να μολύνει.


Λοιμώξεις όπως το κοινό κρυολόγημα μεταδίδονται εύκολα , δεδομένου ότι μολύνουν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα , τη μύτη και το λαιμό , έτσι ώστε το φτάρνισμα απελευθερώνει τον ιό στον αέρα.


Άλλες πιο θανατηφόρες λοιμώξεις , όπως ο Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών , μολύνουν το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα (βαθιά στον πνεύμονα) , και  μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα πνευμονία.


Ένας από τους ερευνητές Prof Thijs Kuiken δήλωσε στο BBC ότι η νέα γρίπη των πτηνών θα μπορούσε να κάνει και τα δύο : « Αυτό δεν έχει αποδειχθεί για τον ιό πριν.


 
«Η μελέτη υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο ιός έχει τη δυνατότητα να μεταδοθεί  εύκολα σε ανθρώπους και να προκαλέσει πνευμονία ».

« επιστροφή