Ιατρικές Πληροφορίες
  

Ψωμά Μαρία

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 9-11, Χαλάνδρι
ΑΤΤΙΚΗ, 15235
Τηλ: 210-6810490, 210-6810616

Βιογραφικό

 

Η ιατρός-βιοπαθολόγος Μαρία-Ψωμά αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου  Αθηνών. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην βιοπαθολογία-μικροβιολογίαστην Πανεπιστημιακή Κλινική του Π.Γ.Ν.Α. “ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”.

 

Παράλληλα με την ειδικότητά της, εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Έδρα της Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών από όπου απέκτησε τη Διδακτορική Διατριβή με Άριστα.

 

Ακολούθως ειδικεύτηκε στην “ Ιατρική και Χειρουργική της Παχυσαρκίας” στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Παρισιού ( Paris VI ),  από όπου και αποκτά το Μεταπτυχιακό της.

 

Πρόσφατα έγινε Board Certified and Fellow στην Αμερική στην «Ιατρική Αντιγήρανσης»

 

 

Η Δρ. Μαρία Ψωμά είναι τακτικό μέλος:

 

  • του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
  • της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Παχυσαρκίας
  • του Πανευρωπαϊκού Συλλόγου Επαγγελματιών κατά της Παχυσαρκίας- SCOPE ( SpecialistCertification of Obesity Professional Education)
  • της Διεθνούς Εταιρείας Διατροφογενετικής ( International society of Nutrigenomics)
  • Αμερικάνικης Εταιρείας Διατροφής  (Αmerican Academy of Nutrition)
  • Aμερικάνικης Ακαδημίας Αντιγήρανσης

         

 

Επίσης είναι σύμβουλος ορθομοριακής  διατροφολογίας, όπου βάσει συμπτωμάτων και ειδικών εξετάσεων  χορηγεί , αν είναι απαραίτητο , βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

 

 

Μετά από προσωπικό και οικογενειακό πρόβλημα παχυσαρκίας, έχει αφιερωθεί στο να βρει τις πιο πετυχημένες μεθόδους απώλειας βάρους διατηρώντας την ευεξία του ασθενούς.

« επιστροφή