Ιατρικές Πληροφορίες
  

ΟΘΩΝ Π. ΜΙΧΑΗΛ

Στοιχεία Επικοινωνίας:
ΔΑΒΑΚΗ 50, , Καλλιθέα
ΑΤΤΙΚΗ,
Τηλ: 210 9520070
Fax: 2117702596

e-mail: omichail@yahoo.com
Web Site: http://www.omichail.gr/
Ώρες Λειτουργίας Ιατρίου:
17.30-20.30

Βιογραφικό

Ο Χειρουργός Όθων Π. Μιχαήλ παρουσιάζει το συνεχώς εμπλουτιζόμενο βιογραφικό του με τα σημαντικότερα μέχρι σήμερα επιτεύγματα στην καριέρα του.

 

Το 2002 διορίστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την έναρξη της ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής και παρέμεινα μέχρι το 2004. Το 2004 διορίστηκα στο ΓΝΑ «Λαικό» για την συνέχιση της ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής, την οποία και ολοκλήρωσα στις 16/6/2008 στην Α’ Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβα 6μηνη παράταση και παρέμεινα στην Α’ Χειρουργική κλινική και μετά την απόκτηση του τίτλου της Ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής , όπου και αποχώρησα το 2008.


 

Κατά την διάρκεια της ειδίκευσης μου έλαβα εκπαιδευτική άδεια όπου και μετέβην στην Χειρουργική κλινική της 3ης Iατρικής Σχολής του Charles University στην Πράγα. Κατά την παραμονή μου εκεί εμπλούτισα τις γνώσεις μου στις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδοσκοπήσεις ανωτέρου και κατωτέρου πεπτικού ενώ ήρθα και σε επαφή με το Ρομποτικό Σύστημα Davinci σε εξειδικευμένο κέντρο Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής. 

Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής, μετέβην στην Χειρουργική κλινική της MAYO Clinic στο Rochester της Minnesota όπου και είχα την ευκαιρία να εξοικειωθώ με την χρήση Λαπαροσκοπικών εργαλείων και εφαρμογή Λαπαροσκοπικών τεχνικών σε μεγάλο πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων. Έλαβα μέρος σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και συναντήσεις, στα ογκολογικά συμβούλια, σε πλήθος Multidisciplinary Meetings. Μετά την MAYO Clinic, επισκέφθηκα το Carver College Of Medicine στην IOWA, όπου υπο την καθοδήγηση της εγνωσμένου αξίας χειρουργού Caroll Scott Conner, συμμετείχα ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες της Χειρουργικής κλινικής. 

Είμαι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα» καθώς και κάτοχος τίτλου Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Λαπαροσκοπική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική. Κατέχω επίσης τους τίτλους PHTLS, ATLS, BSS και ECDL


 

      

   Έχω διατελέσει μέλος Οργανωτικών και Επιστημονικών επιτροπών σε Ελληνικά Συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες καθώς επίσης και μέλος προεδρείου σε στρογγυλή τράπεζα. Έχω συμμετάσχει στην Οργάνωση Υγειονομικής Υποστήριξης μεγάλων Αθλητικών και Καλλιτεχνικών διοργανώσεων που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, όπως ο τελικός του UEFA Champions League, το Final Four στο μπάσκετ καθώς και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovison. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η Υγειονομική Οργάνωση και κάλυψη του ημι-μαραθωνίου δρόμου στη διοργάνωση των SpecialOlympics, όπως επίσης και των Τελετών Έναρξης και Λήξης των αγώνων Special Olympics – Athens 2011. 

   Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Αθηνών και μετέπειτα ως Επιστημονικός συνεργάτης (π.δ. 407/80) έχω συμμετάσχει ανελλιπώς στην προπτυχιακή εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής 4ου και 6ου έτους, και στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτής στο δημόσιο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ. Επίσης ως προσκεκλημένος ομιλητής έχω συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της MAYO Clinic και σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ιατρική Σχολή Αθηνών)


 

 Η συγγραφική μου δραστηριότητά έχει οδηγήσει συνολικά σε πληθώρα Διεθνών Δημοσιεύσεων , ενώ αναμένεται και η αξιολόγηση των δεδομένων από κάποια ερευνητικά πρωτόκολλα. 

Είμαι Reviewer 5 περιοδικών και μέλος επιστημονικών συλλόγων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό


 

   Το συγγραφικό μου έργο περιλαμβάνει τη συμμετοχή μου στη συγγραφή κεφαλαίων σε βιβλία μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως επίσης και τη συγγραφή κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία.

« επιστροφή